Preparat do mycia powierzchni zmywalnych o zapachu czerwonych owoców!
Uniwersalny preparat do codziennego stosowania na różnych powierzchniach wodoodpornych takich jak: powierzchnie lakierowane, tworzywa sztuczne, płytki ceramiczne, marmur, szkło, drzwi i okna, meble, itp.
Korzyści produktu:
nie pozostawia smug ani zacieków.
nadaje delikatny połysk i przyjemny zapach,
posiada właściwości antystatyczne.
skutecznie usuwa zanieczyszczenia oraz chroni powierzchnię przed zabrudzeniem
produkt został dopuszczony do stosowania w zakładach przetwórstwa spożywczego, również do powierzchni mających kontakt z żywnością.
tylko do użytku profesjonalnego.
posiada atest PZH HŻ.
Sposób użycia:
W zależności od stopnia zabrudzenia stosować rozcieńczenie od 25 do 200 ml na 10 l wody. Umyć powierzchnię i zostawić do wyschnięcia. Powierzchnie mające kontakt z żywnością dodatkowo spłukać wodą o jakości wody pitnej..
Skład:
Związki powierzchniowo czynne, rozpuszczalniki rozpuszczalne w wodzie, związki kompleksujące, konserwant, kompozycja zapachowa, barwnik.
Współczynnik pH: 8
Opakowanie:
Butelka 1 l
Kupując, ponadto dostajesz:
Kartę Charakterystyki Produktu i Ulotkę o stosowaniu oraz Plan Higieny!
Doradztwo i pomoc w wyborze produktów, które sami stosujemy świadcząc usługi dezynfekcji!
Darmową dostawę po uzgodnieniu telefonicznym!
Kupon rabatowy na kolejne zakupy w naszym sklepie!
SŁOWNICZEK
Dezynfekcja - inaczej odkażanie przedmiotów i powierzchni użytkowych, którego celem jest niszczenie drobnoustrojów i ich przetrwalników.
Spektrum działania - inaczej skuteczność preparatu dezynfekującego, działanie środka na poszczególne rodzaje bakterii, grzybów i wirusów w określonym czasie.
Antyseptyka –odkażanie którego celem jest zabicie wszystkich drobnoustrojów (bakterii, wirusów, grzybów itd.)
Związek powierzchniowo czynny - związek wykazujący aktywność powierzchniową, po rozpuszczeniu w wodzie obniża napięcie powierzchniowe.
Napięcie powierzchniowe - zjawisko fizyczne polegające na powstawaniu dodatkowych sił działających na powierzchnię cieczy w sposób kurczący np. aby woda mogła wnikać między brud a przedmiot myty, obniżamy jej napięcie powierzchniowe przy użyciu mydła lub detergentu. A wiec mydło nie myje, lecz ułatwia mycie wodzie.
pH- ilościowe określenie kwasowości oraz zasadowości roztworu wodnego. (1-6 – odczyn zasadowy ; 7-odczyn obojętny; 8-14 – odczyn kwaśny)
Konserwant – związek chemiczny lub mieszanina związków, powodująca przedłużenie przydatności do spożycia
PZH – Państwowy Zakład Higieny
Roztwór roboczy – gotowy do użycia roztwór przygotowany z wody i preparatu w odpowiednich proporcjach.
Konserwacja – zabezpieczenie, ochrona przed zanieczyszczeniami.
Alkilopoliglukozydy - są to związki powierzchniowo czynne o łagodnym działaniu. Wytwarzane ze skrobi i naturalnych alkoholi tłuszczowych.
Krzemionka - końcowy produkt bardzo powolnego rozkładu krzemianów pod wpływem wody i dwutlenku węgla